maanantai 16. heinäkuuta 2018

Dover - valkoiset kalliot

Dover on ollut mun toivelistalla jo pitkään ja vihdoin heinäkuussa lähdin siellä käymään. Oon pitkään halunnut nähdä etenkin Doverin valkoiset kalliot ja siellähän ne oli! Dover on muutenkin kiinnostava paikka ihan historiansa ja sijaintinsa puolesta. Dover on lähimpänä Ranskaa kuin mikään muu kohta Englannista, matkaa Ranskaan on 34km. Doverissa on myös satama josta kulkee lauttoja suhteellisen tiuhaan tahtiin Ranskaan ja takaisin.
Meille osui ihan todella hyvä sää ja nähtiinkin kallioilta ihan Ranskaan asti. Kalliot on paljon isommat mitä ehdittiin/jaksettiin kiertää, mutta oli kyllä ihan mahtavat! Tuo pätkä mitä käveltiin oli yllättävän tasaista, mutta kapeat polut ja muuten epätasainen maasto tekee kävelysta hieman haasteellista. Ja tuonne kallioille pääseminen oli suhteellisen raskasta ylämäkeen... mutta kaiken vaivan arvoista!
Oon aikaisemmin käynyt seven sistersillä missä on myös noita valkoisia kallioita, enkä osaa päättää kummasta tykkään enemmän.  Seven sistersillä maasto oli epätasaista ja kokoajan oli ylä ja alamäkeä mikä oli mielenkiintoista, mutta haastavaa. Dover kaupunkina on mun mielestä paljon kiinnostavampi ja se että näkee ranskaan asti selkeällä säällä on aika upeaa.
-Riitta<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti