perjantai 8. kesäkuuta 2018

Oma aika ja rentoutuminen

Viimeaikoina oon ruvennut istumaan kahviloissa yksin. Varsinkin sunnuntaisin jos ei ole tiedossa mitään erikoisempaa ohjelmaa. Lähden ihan mielelläni kahvilaan istumaan kynän ja paperin kanssa. Tällä tavalla saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla 1) saan raitista ilmaa kun kävelen noin 2km suuntaansa ja 2) saan omaa aikaa melkein hiljaisuudessa ja samalla tulee kirjoiteltua kaiken näköstä paperille. Toisinaan vaan puran ajatuksia ja joskus kirjoittelen bloi postauksia. Toki joudun myöhemmin kirjoittamaan samat asiat uudelleen koneella, mutta oon huomannut että paperille kirjoittaessa ajatus ja kirjoitus luonnistuu ihan erilailla kuin koneelle kirjoittaessa. Onko kukaan muu huomannut samaa, vai kirjoitatteko mielummin vain koneella?
Muutenkin tykkään viettää aikaa yksikseni aina välillä. Ja oikeastaan tarvitsenkin sitä omaa aikaa, että jaksan tehdä yhtään mitään. Jos en saa omaa aikaa aina välillä niin tuun hulluksi. Täällä omaksi ajaksi ei ihan kelpaa vain se että menen omaan huoneeseen ja suljen oven, koska kuulen kuitenkin lasten leikit ja muut elämisen äänet, tää on yksi näitä au pairina olon varjopuolia, kun et koskaan oo ihan täysin vapaalla.
Monesti iltaisin tai viikonloppuisin en jaksa lähteä ulos mihinkään ja mielelläni menen aikaisin nukkumaan, että saan  tarpeeksi unta. Tykkään myös lukea ennen nukahtamista, mutta nyt on jotenkin siirtynyt tämä lukeminen liian paljon Netflixin katseluun. Rentoudun yleensä kupillisella kahvia ja hyvän kirjan kanssa, myös kaikenlainen askartelu ja vastaava ovat mulle rentouttavaa puhaa. Tarvitsen tälläisiä omia rentoutumishetkiä arjenkin keskellä että jaksaa taas seuraavaan päivään. Miten te yleensä rentoudutte tai vietätte omaa aikaa?
-Riitta<3

4 kommenttia:

 1. Mullakin on sama juttu, että tarviin välillä omaa aikaa, koska töissä oon koko ajan ihmisten kanssa. Pitää välillä kuulla omatkin ajatukset. Yleensä rentoudun lenkkeillen tai vaan makaan sohvassa ja katon telkkaria. + kahvi ja herkkuleivät :D Ihanalta näyttää nuo sun herkut!

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, tuli ihan nälkä katsellessa noita sun herkkuja. <3 Olen itse sen verran ekstrovertti, että yksinolo ei tunnu yhtään rentouttavalta vaan päinvastoin. Saan voimavarani siitä että olen ihmisten kanssa ja pääsen sosiaalisoitumaan. Rentoutumismetodina toimii parhaiten Netflixin töllääminen, aivot narikkaan -meiningillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netflix juurikin tuolla aivot narikkaan -meiningillä on kyllä parasta!

   Poista