perjantai 22. kesäkuuta 2018

Koti-ikävä

Se iskee aina välillä. Ensimmäinen koti-ikävä mulla tuli vuosi sitten juhannuksen aikaan kun olin ollut Englannissa noin puoli vuotta. Ennen tätä en ollut ikävöinyt kotiin oikeastaan ollenkaan, mutta se oli ensimmäinen juhannus jota en viettänyt mökillä, vaan olin yksin ja vieraassa maassa. Oon viettänyt jokaisen juhannuksen, niin kauan kuin muistan, mökillä tuttujen ihmisten seurassa ja nyt olinkin yksin kaukana siitä tutusta ja turvallisesta. Hetken oli mielessä että ostan menolipun Suomeen ja jään sinne, koska ikävä oli niin kova, mutta hillitsin itseni ja yritin helpottaa ikävää Lontoon merimieskirkolla. Ja taas tänä vuonna näin juhannuksen aikaan mun koti-ikävä puskee ikävästi pintaan. Mulla ei valitettavasti ollut mahdollisuutta lähteä kotiin juhannukseksi tänäkään vuonna...
Mun koti-ikävä iskee yleensä silloin kuin jotain tapahtuu täällä tai Suomessa ja huomaan etten voi jakaa niitä hetkiä oman perheen kanssa, vaikka on skype ja facetime niin on se vaan niin eri kuitenkin. Ja usein koti-ikävän iskiessä miettii että olisi parempi olla siellä tutussa ja turvallisessa ympäristössä niiden tuttujen ihmisten ympäröimänä.
 
Vielä en ole pelkkää menolippua Suomeen ostanut vaikka muutaman kerran onkin käynyt mielessä. Mulla on kuitenkin täällä lähes kaikki mitä tarvitsen ja loppujenlopuksi mä viihdyn täällä todella hyvin. Koti-ikävän iskiessä yritän miettiä niitä hyviä asioita mitä mulla on täällä ja tarvittaessa käyn myös Lomtoon merimieskirkolla pyörähtämässä suomalaisessa ympäristössä ja usein se helpottaa tai helpottaa ainakin sen verran etten hyppää ensimmäiseen koneeseen joka lähtee Suomeen. Mulle koti-ikävä merkkaa sitä että mulla on hyvä olla Suomessa ja tiedän että voin, ja ajoinkin, palata sinne vielä jossain vaiheessa. Mutta nyt ollaan täällä ja nautitaan tästä ajasta vaikkakin välillä ikävöiden, se nyt kuuluu asiaan. En kuitenkaan halua ihan vielä jättää Englantia taakseni.
Onko teillä jotain hyviä vinkkejä koti-ikävän helpottamiseen?
-Riitta<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti