maanantai 25. kesäkuuta 2018

Juhannus Lontoossa

Juhannus on ollut mulle jo pitkään tärkeämpi kuin joulu. Ja mä rakastan joulua, kaikkia niitä valoja ja joulun tunnelmaa, mutta silti vuoden odotetuin juhla mulle on juhannus. Mun normaaliin juhannuksen viettoon kuuluu perheen kanssa vietetty aika mökillä, hyvää ruokaa syöden ja tottakai saunoen ja uiden, kokon polttoa unohtamatta. Mä en oo koskaan ollut mitään festari tyyppiä. Mökki on muutenkin ollut mun suosikki paikka koko maailmassa, vaikka toki Lontoo, Pariisi ja muut paikat missä oon matkustellut on ihan kivoja niin ei siellä kuitenkaan jaksaisi montaa viikkoa viettää. Tai Land’s End saattaa olla poikkeus, mutta ei sekään voita mummin mökkiä!
Viime vuonna oli tosiaan ensimmäinen mökitön juhannus minkä muistan ja vaikeampaa siitä vielä teki sen että mulla ei myöskään ollut perhettä täällä ja silloin koti-ikävä iski, ja lujaa iskikin. Tänä vuonna olin suunnitellut meneväni juhannukseksi Suomeen mutta tulevaisuuden suunnitelmat ja niihin vaikuttavat tekijät estivät nyt lähtemisen (vaikka loppujen lopuksi aikataulut muuttuivat ja olisin ihan hyvin voinut lähteä). Tänä vuonna osasin kuitenkin varautua mahdolliseen koti-ikävään ja mulla oli ohjelmaa perjantaille ja lauantaille niin sain ajatukset pois Suomesta. Perjantaina suuntasinkin kavereiden kanssa paikalliseen pubiin syömään ja muutenkin pitämään hauskaa, ja taisin samalla löytää myös uuden suosikki pubin täältä. Lauantaille mulla olikin paljon ohjelmaa!
Lauantaina suuntasinkin espanjalaisen auppari kaverin kanssa Lontooseen ja saatiin nauttia ihanasta aurinkoisesta säästä! Käytiin shoppailemassa Primarkissa ja syötiin piknikki lounas Hyde parkissa. Ja koska sää oli mitä manioin niin päätettiin kävellä St James’s parkin (jossa oli tuommoinen söpö mokki) läpi westministerin sillalle, london eyen ohi aina Waterloon asemalle asti mistä hypättiin metroon ja suunnattiin Lontoon merimieskirkolle. Ei ehkä ollut mikään maailman paras ideä kävellä tuota kautta, koska parlamentin edessä olevalla aukiolla sattui olemaan mielenosoitus brexittiin liittyen  ja ihmisiä oli pilvin pimein, hyvä että läpi päästiin kulkemaan. Eikä me saatu big benistäkään kuvaa koska tekevät jotain korjausta sille.
Lontoon merimieskirkolla oli suomalainen juhannusjuhla, ja vaikka se ei nyt ollutkaan ihan sellainen juhannus mihin on itse tottunut niin oli se parempi kuin ei mitään ja hauskaa oli. Viimevuonna ehdin vain pikaisesti käydä vilkaisemassa tuon juhannusjuhlan, mutta koska olin sopinut illalle silloin muuta menoa niin jäi se kokematta silloin. Tänä vuonna olin kuitenkin varannut päivän kalenterista jo kauan aikaa sitten ja siksi pääsinkin nauttimaan nyt juhannusjuhlan humusta tuolla. Mulla oli hauskaa ja pääsin tanssimaan ja laulamaan suomalaisen musiikin tahtiin. Söin grilliruokaa, vaikka ei ollutkaan suomalaista makkaraa joka on tiputettu ainakin kerran kokkoon ja huuhdeltu järvessä niin hyvää oli! Kaiken kaikkiaan Lauantai oli todella onnistunut! Mutta ensi vuonna haluan kuitenkin olla mökillä juhannuksena!!

Toivottavasti teillä oli hyvä juhannus!

-Riitta<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti