maanantai 9. huhtikuuta 2018

Maaliskuun luetut kirjat

Maaliskuussa tuli luettua vähän enemmän kirjoja verrattuna helmikuuhun. Ja vaihteeksi myös ihan suomenkielisiäkin kirjoja. Tosin taidan nyt toistaiseksi pysyä enempi noissa englanninkielisissä kirjoissa, sillä tuntuu että mitä enemmän lukee englanniksi sitä paremmin tai enemmän uskaltaa puhua englantia. Ja mulla kirjahyllystä löytyy nyt noita englanninkielisiä kirjoja aika paljon niin niitä pitäisi varmaan myös jossainvaiheessa lukea. Maaliskuussa tuli luettua tosiaan kolme kirjaa joista kaksi oli suomenkielisiä ja yksi sitten englanniksi.
Mikko Aaltonen -JHT Musta Lammas on Cheekin omaelämäkerta. Kirjassa käydään läpi miten kaikki alkoi ja miten Cheekistä tuli niin suosittu. Tästä kirjasta puuttui kuitenkin viimeinen luku joka on lisätty vuonna 2017 ilmestyneeseen painokseen. Haluan kyllä ehdottomasti saada jostain luettavaksi sen viimeisenkin luvun, mutta en ehkä oo niin kovin innostunut ostamaan koko kirjaa... Jos Cheek (tai Jare) ei kiinnosta niin suosittelen jättämään tämän kirjan lukematta, mutta jos kiinnostusta noihin alkuaikoihin löytyy niin silloin kannattaa lukea kyllä tämä kirja. Itseäni alkuun häiritsi että kirja eteni minä kertojan muodossa, mutta mitä pidemmälle luki niin sitä vähemmän se häiritsi. Täytyy varmaan tähän väliin todeta että luen paljon mielummin fiktiivisiä tarinoita ja aika harvoin tulee mitään elämäkerta kirjoja lueskeltua.
Gayle Forman-If I stay. Kirja kertoo lupaavasta, nuoresta, sellon soittaja tytöstä, joka joutuu auto-onnettomuuteen. Hän on fyysisesti kehonsa ulkopuolella ja seuraa mitä hänen ympärillään tapahtuu. Hänellä on kuitenkin edessään kaikista vaikein päätös... Jääkö hän...
Tämä oli taas sellainen kirja että millään ei olisi malttanut jättää kesken, mutta kun kello rupesi lähentelemään jo yhtä aamulla niin totesin että on ehkä parempi jättää loput seuraavaan iltaan. Tätä postausta kirjoittaessa huomasin että tämän kirjan pohjalta on tehty myös elokuva ja kirjaan on tehty myös jatko-osa, pitääpä ainakin toi jatko-osa saada jostain käsiini.
Henriikka Rönkkönen-Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita. Jo kirjan alkusanoissa sanotaan että kirjassa tullaan puhumaan suoraan ja sanoja säästelemättä kaikesta, ja kyllä puhuttiinkin. Kirjan tapahtumat ovat kirjoittajan mukaan tapahtuneet joko hänelle tai jollekkin hänen kavereistaa/tutuistaan, mutta kirja on rakennettu niin että kaikki tapahtuu kirjan päähenkilölle, joka on juuri eronnut pitkäaikaisesta suhteestaan. Kirja kertoo sinkkuelämän eri vaiheista mitään kaunistelematta. Kirja on myös helppo ja hauska lukea johtuen lyhytistä luvuista ja kirjoitustyylistä.
 
-Riitta <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti