lauantai 27. tammikuuta 2018

Miten päädyin au pairiksi

15-vuotiaana se kai tuli ensimmäisen kerran mieleen, samalla kun matkustelu rupesi kiinnostamaan enemmän. Monta vuotta haaveilin lähdöstä jenkkeihin, mutta välimatka koti-Suomen välillä tuntui (ja tuntuu yhä) liian pitkältä. Lukiossa ajatus au pairiudesta jäi enemmän taka-alalle kun teatteri ja muu esittävä taide rupesi kiinnostamaan paljon enemmän. Ja muutenkin au pairiksi lähtö tuntui vain kaukaiselta haaveelta. Kun opiskelupaikkaa ei kansanopistossa vietetyn vuoden jälkeen vieläkään tullut niin oli pakko ruveta miettimään mitähän sitä syksyllä tekisi. Lastenhoito tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta ja rupesinkin etsimään itselleni töitä lastenhoitajana ja sitä kautta sitten päädyinkin lukemaan au pair haku ilmoituksia ja sieltä se monen vuoden takainen haave au pairiksi lähtemisestä nosti taas päätään ja rupesin ihan kunnolla etsiä perhettä euroopasta.
Heinäkuun 2016 lopussa löysinkin sitten suomalais-brittiläisen perheen Oxfordin läheltä. Ja muutaman Skype puhelun jälkeen perhe vaikutti mulle sopivalta ja sovittiinkin että syyskuun alussa aloittaisin heidän au pairina. Niinpä syyskuun alussa otin ensimmäisen kerran suunnaksi Englannin. Ja kuten jotkun ehkä tietävätkin niin tuolla kerralla kaikki ei mennyt ihan suunnitellusti, mutta tuon reissun jälkeen halusin palata takaisin Englantiin ja tavallaan saattaa tuon au pair vuoden loppuun. Uutta perhettä etsiessä mieltä paini kuitenkin pelko epäonnistumisesta, siitä että musta ei ehkä olekkaan tähän ja joudun taas palaamaan kotiin ilman sitä mahtavaa kokemusta au pair -ajasta. Ne muutamat kuukaudet Suomessa tuntuivat ikuisuudelta ja monen monta hakemusta ja Skype puhelua myöhemmin löysin mun nykyisen host perheen ja nyt en voisi olla yhtään tyytyväisempi! Ja joulukuussa 2016 lähdin taas kohti Englantia, ensimmäiset viikot menivät kuitenkin ehkä hieman pelossa, että mitä jos joudun taas lähtemään kotiin.
Mun tarkoitun oli olla au pairina vain heinäkuun 2017 loppuun, mutta täällä ollaan vielä. Oon tän perheen ensimmäinen au pair ja elokuun 2018 lopussa täällä jatkaa joku toinen ja mun on aika tehdä jotain muuta! Mun host perheeseen kuuluu brittiläinen äiti ja viisi vuotiaat kaksoset (Tyttö ja Poika). Perhe otti mut vastaan ihan todella hyvin ja joulukin täällä sujui todella mukavasti, vaikka olin saapunut vain muutamaa päivää aikaisemmin. Perhe on muutenkin todella mukava ja siksipä mä oonkin viihtynyt täällä näin kauan.
-Riitta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti