lauantai 23. joulukuuta 2017

#21 Vuosi Englannissa

Nyt saatte muutaman luukun vähän myöhässä, mun tää viikko on ollut todella kiireinen ja en ole ehtinyt tehdä yhtään mitään...
 
Torstaina mulla tuli kuitenkin vuosi englannissa täyteen! En voi uskoa että vuosi on mennyt näin nopeasti ohi. Nyt kun oon vuoden täällä oleskellut ajattelin että olisi hauska jakaa muutama Suomen ja Englannin eroa mitä olen itse huomannut.
 
Vasemman puoleinen liikenne
Tätä osasinkin odottaa jo tänne tullessa, mutta itselle oli yllätys että miten helposti omaksuin sen liikenteen. Itse tykkään ajaa enemmän täällä kuin Suomessa.
 
Kokolattiamatot
Miksi? Onhan ne mukavan pehmoiset, mutta ne kerää ihan kaiken. Mun host-perheellä ei onneksi ole mattoja keittiössä tai kylpyhuoneessa, olen kuullut että näinkin on jossain.
 
Sisällä kengät jalassa
Mulle on aina opetettu että sisälle tullessa kengät otetaan ensimmäisenä pois ja täällä ne pidetään vaan jalassa. Tätä mä en ole vieläkään sisäistänyt ja tuntuu että en koskaan sisäistääkkään. Ja kengät tuo mukanaan niin paljon roskaa ulkoota ja sitten kaikki se hiekka tarttuu niihin kokolattiamattoihin...
 
Small talk yms.
En oikein tiedä että oonko small talkin ystävä vai en. Jotenkin täällä ollessa välillä kaipaa sitä suomalaista 'älä puhu kenellekkään' -tyyliä. Mutta en enää hämmenny yhtäpahasti kuin alkuun jos kaupan kassa tai joku muu tuntematon ihminen rupeaa juttelemaan mulle. En myöskään enää hämmenny hellittely nimistä, esim darling, honey mitä saatta myös kuulla. Myös 'please' tulee jo aika luontevasti joka välissä, samoin 'sorry'.
 
Näistä varmaan saisi pidemmänkin postauksen aikaiseksi. Tuleeko teille mieleen jotain muita eroja?
 
-Riitta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti