keskiviikko 20. joulukuuta 2017

#20 lentopelkoa

Mun lento kotiin pain lähenee ihan hurjaa vauhtia ja vaikka en malttaisikaan odottaa kotiin pääsyä niin oon samalla ihan kauhuissani. Mä nimittäin pelkään lentämistä, mun mielestä se ei vaan oo mitenkään luonnollista, istua satojen kilometrien korkeudessa jossain metalli putkilossa. Ja tiedän kyllä että tilastollisesti ajatellen autolla ajaminen on paljon vaarallisempaa kuin lentäminen.
 
Ja vaikka mä lentämistä pelkäänkin niin koneeseen aijon kävellä ihan itse! Ajattelin jakaa teille nyt viisi vinkkiä jotka ainakin mulla helpottaa hieman lentopelkoon.
1 Älä aloita monen tunnin lennoista
Lentopelkoisen ei ehkä kannata ensimmäisellä tai edes toiseksi lennoksi ottaa mitään 10-tunnin lentoa, vaan kannattaa aloittaa lyhyillä lennoilla.
 
2 Istumapaikan valinta
Tykkään itse istua ikkunan vieressä ja katsoa ulos ikkunasta, mutta toisinaan tietoisuus siitä että on tavallaan jumissa siellä ikkunan puolella alkaa ahdistamaan. Tästä syystä pyrin varaamaan käytäväpaikan. Pyrin myös aina varaamaan paikan mahdollisimman läheltä hätäuloskäyntiä, sillä saan itselleni mielenrauhan, joten jos jotain sattuu niin mulla on ainakin teoriassa mahdollisuudet päästä uloskäynnille nopeasti.
 3 Musiikki ja mukavat kuulokkeet
Mulla on lennolla mukana aina kahdet kuulokkeet, toisia käytän nousun ja laskun aikana ja niiden kanssa mun korvat ei mene ihan niin pahasti lukkoon (kärsin myös tästä ongelmasta...). Ja aplen kuulokkeita käytän muun lennon ajan, koska ne ovat paljon mukavammat kuin nuo toiset. Kuuntelen musiikkia siksi että ainakin mua se rauhoittaa ja vie ainakin osittain ajatukset pois lentämisestä. Musiikkia kuunnellessa ei myöskään välttämättä kuule kaikkia niitä ääniä mitä koneesta lähtee ja ainakin mua kaikki oudot äänet alkaa ahdistaa ja ensimmäisenä tulee kaikki kauhu skenaariot mieleen.
 
4 Alkoholi
Itse vältän alkoholin nauttimista ennen lentoa vaikka monilla se toimii rentouttavana tekijänä. Alkoholi sumentaa ja hidastaa ajatuksen kulkua ja haluan ainakin itse olla mahdollisimman virkeänä jos jotain sattuu.
5 Fidget cube
Ehkä paras ostos ikinä! Hermostuneena haluan/tykkään näprätä jotain ja fidget cube on ihan paras siihen, lisäksi se on kätevän kokoinen eikä vie liikaa tilaa.
 
Mun lentoon valmistautuminen alkaa jo muutama päivä ennen lentoa. Koska ennen lentoa mun ajatukset pyörii paljon sen lennon ympärillä yritän pitää itseni kiireisenä ja ajetella positiivisiä ajatuksia lennosta. Haluan olla myös ajoissa lentokentällä koska kiire tuntuu pahentavan mun lentopelkoa. Näillä vinkeillä mä olen ainakin selvinnyt ilman mitään isompia pakokauhuja, tosin onneksi mun lentopelko ei ole niin paha kuin joillain. Ja jos teillä on antaa jotain muita vinkkejä niin kertokaa ihmeessä!
 
-Riitta <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti