torstai 11. toukokuuta 2017

Skotlanti-Loch Ness, Glencoe ja Highlands

Moikka,

Skotlannin reissun kohokohta oli kyllä ehdottomasti tekemäni päiväreissu. Lauantai aamusta hyppäsin minibussin kyytiin ja 8:00 aikaan lähdettiin ajamaan kohti highlandseja. Päivään sisältyi paljon bussissa istumista ja maisemien ihailua.
Ensimmäinen järvi (loch) jolla pysähdyttiin ja maisemat olivat mahtavia!
Tylypahkan pikajunan raiteet:
Glencoen maisemia:
Vihdoin yhden aikaan päästiin, ainakin omaan ennakkosuosikki paikkaan eli Fort Augustus, joka on siis Loch Ness:in rannalla oleva kylä. Kauniit maisemat ja tuli jotenkin kotoinen olo kun istuin järven rannalla, ihailin maisemia ja söin lounasta. Tuolla olisi ollut mahdollisuus myös lähteä veneellä järvelle, mutta sinne oli muutama muukin innokas menossa niin jätin suosiolla väliin ja nautin vaan säästä joka kirkastui juuri sopivasti kun tuonne päästiin. Monsteria ei näkynyt järvellä, mutta rannalla oli tuollainen patsas(?) tai joku vastaava.
Paluu matkalla tehtiin vielä muutama pieni pysähdys, ensimmäisellä pikkupysähdyksellä oli mahdollisuus maistaa viskiä ja minäkin rohkenin sitä sitten maistamaan ja kahdesta vaihtoehdosta mitä siellä oli niin toinen oli jopa ihan juotavaa! Mutta eipä musta kyllä mitään viskin juojaa ole tulossa tässä ihan lähitulevaisuudessa ainakaan. Toinen pikkupysähdys olikin sitten jossain pienessä kylässä (en millään nyt saa enään sen kylän nimeä päähäni...) ja siellä oli mahdollisuus ostaa paikallista jäätelöä, mutta itse tyydyin vaan kahviin koska ilma oli omasta mielestä liian kylmä jäätelölle!
Edinburghiin palattiin noin kahdeksan aikaan illalla ja kyllä uni maistui taas pitkän päivän jälkeen!
-Riitta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti