lauantai 11. maaliskuuta 2017

Lapsuuden aakkoset | Blogiporukka

Moikka,

Tämän kuun blogiporukka postauksen aiheen näkeekin tuosta otsikosta, eli Lapsuuden aakkoset.
Käykää myös kurkkaamassa muiden porukkaan kuuluvien postaukset:
Alymia - Riikka - Sanni

Aurinko, tarviiko tätä edes selittää, lapsena tuli vietettyä paljon aikaa ulkona ja kesät mökillä.
Bumtsi bum, lauantai iltojen huipennus, saunan jälkeen keräännyttiin koko perheen voimin olohuoneen sohvalle katsomaan bumtsi bumia!

 
C- ei kyllä tule mieleen yhtään mitään...
Dingo, siis se bändi, mun listalta löytyy muutama epätavallinen bändi/yhtye ja tää on varmaan yksi niistä kiitos siitä iskälle! Dingoa on nyt sen ensimmäisen vain elämää kauden jälkeen tullut kuunneltua kyllä vähän enemmän.
Eväät (kisoihin), Ala koulu ikäisenä jo luistelin ja muistan miten hauskaa oli päästä valitsemaan eväitä kaupasta ja niiden syöminen hallilla kesken kisan tai leirin.
Frööpelin palikat, löytyy varmaan kotoota vieläkin ne VHS:t, kaks tais meillä olla!
Gran Canaria, Ala-asteela ensimmäinen loma kauas ja pääsin vielä kaksi kertaa saman talven aikana viikoksi lämpimään!
Hurriganes, ja ehdottomasti biisi Get on! Tai näin olen ainakin kuullut tarinoita että se on ollut mun yksi suosikkeja ja onhan se nyt ihan menevä vieläkin.
Ice Rink, en keksinyt  tähän nyt muutakaan. Mutta tosiaan ala-aste ikäisenä noi jäähallit tuli aika tutuksi ja niissä tuli vietettyä aika paljon vapaa-aikaa.
Jalkapallo, oon myös harrastanut jalkapalloa siitä million olen tätä harrastanut ei ole tarkkaa muistikuvaa... (muistelisin että ala-asteella mutta en ole ihan varma).


Kipsi, Pyöräily on vaarallista, varsinkin jos ei katso eteensä... Onnistuin nimittäin -99 kesällä (alkukesästä tapahtu, eli olin 3) ajamaan pyörällä ojaan ja jäi oikea käsi selän alle niin että jonkinlainen murtuma tuli ja kipsissä se oli sitten jonkin aikaa. Muistan vieläkin tilanteen jotenkin ja sen kun tarhassa leikittiin kaikkia vesileikkejä justiin niillä viikoilla kun mulla oli se kipsi kädessä ja kun vihdoin sain kipsin pois niin ei osunut enää sellaisia lämimiä päiviä että niitä vesileikkejä olisi voinut leikkiä...
Lurppa, yksi tärkeimmistä pehmoista mitä mulla oli.
Morsiusneito, pääsin ala-aste ikäisenä (muistelisin että olisin ollut 9) morsiusneidoksi mun kummisedän häihin. Ja vieläkin se mekko löytyy kotoota ja löytyy varmasti vielä monta vuotta...
Naapurit, Meillä asui naapurissa lähes saman ikäisiä lapsia ja niiden kanssa leikittiin aika usein ja käveltiin ovelle kysymään että voiko ne leikkiä!
Omakotitalo, Ensimmäinen koti jonka muistan on meidän omakotitalo omalla pihalla.
Pantteri, eli pink panther taisi olla mun suosikki pehmolelu lapsena ja se oli mukana aina kun menin yöksi jonnekkin!
Q- ei tule mieleen kyllä mitään tästäkään...

 
Rautavesi, mummin mökki on rautaveden rannalla ja siellä tuli aika paljon vietettyä aikaa ja vieläkin tykkään olla siellä!
Syntymäpäivät, lapsena syntymäpäivät olivat aika iso juttu, kaikki ne leikit ja herkut mitä sai syödä.
Tarha, ainoa mitä T:stä tuli mieleen... meillä oli kyllä ihan mahtavat hoitajat ja puitteet tarhassa.
Ulkoilu, lapsena sitä tuli vietettyä paljon enemmän aikaa ulkona leikkimässä... pitäisköhän sitä nykyäänkin vain mennä ulos ja viettää siellä enemmän aikaa...

 
Vilpertti, meidän (tai no äidin) rakas kissa joka on jo monta vuotta sitten nostettu pilvenreunalle <3
Wiki, kirjotetaan varmaan ihan yksöis veellä mutta menköön! Meidän mökkinaapurin koira jota vähän pelättiin mutta haluttiin silti mennä rapsuttamaan (kyseessä ei siis edes mikään iso koira mutta innokas hyppijä...). Tämäkin söpöläinen on siirtynyt jo pilvenreunalle <3
X- ei tule mieleen yhtään mitään...
Yöt, tämä oli aino  mitä Y:stä tuli mieleen, mutta yöt oli (ja on) parasta aikaa nukkua. Muistan jossain vaiheessa kun kuulin tarinan iso kiltti jätti, missä jättiläiset tulee keskellä yötä ja vie hereillä olevat lapset jonnekkin? Niin sen jälkeen menin (ainakin jonkin aikaa) kiltisti nukkumaan ennen puolta yötä ettei jätit vie mua mukanaan!
Zzz, nukkuminen! Lapsena nukuin vielä paljon enemmän kuin nykyään, mutta päikkäreitä en suostunut nukkumaan (niin kauan kuin muistan) ja nykyään tekisin jovkus melkein mitä vain että saisin ottaa pienet päikkärit kesken päivää!
Å- en kyllä keksi mitään sopivaa...
Äiti, tätäkään ei varmaan tarvitse sen suuremmin selitellä!
Ööö, tuli ja tulee yhä sanottua aika monta kertaa.

 
Pahoittelen kuvien laatua!! Nää on otettu joskus puhelimella valokuvista ja satuin löytämään ne mun puhelimen kuva kätköistä.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti