tiistai 28. helmikuuta 2017

Lontoo-Shakespeare's Globe

Moikka,

Yksi paikoista Lontoossa joissa olen halunnut käydä on ollut Shakespeare's Globe, tykkään Shakespearen näytelmistä (vaikka montaa en olekkaan lukenut, saatika nähnyt) ja tämä on teatteri jonne kuuleman mukaan Shakespeare on kirjoittanut kaikki näytelmänsä (lukuun ottamatta yhtä tai kahta ensimmäisistä).

 
Tämä teatteri on yhä toiminnassa kesäisin, koska kyseessä on avoteatteri ei siellä talvella esitetä mitään. Tämä ei ole alkuperäinen Teatteri, mutta on rakennettu parhaaksi kopioksi mitä on ollut mahdollisuus tehdä. Alkuperäisestä Shakespeare's Globesta kun ei ole minkäänlaisia kuvia, alkuperäinen teatteri paloi Lontoon suuressa tulipalossa ja tämä nykyinen on vain n 20-vuotta vanha.

 
Teatteri on rakennettu niin että siellä ei käytetä mikrofoneja ja kuulemma jos on hiljaista niin kuiskaus keskeltä lava kuuluu jokapuolelle yleisöön. Samaan aikaan kun kiersin opastetulla kierroksella tuolla, niin siellä oli harjoittelemassa joitain nuoria (tulevat kuulemma joka vuosi samaan aikaan Amerikasta) ja kun he tekivät omia harjoituksiaan niin kuuli miten ääni kulki ympäri teatteria ilman mitään mikrofoneja.

 
Mainitsinkin jo että tuo teatteri on toiminnassa ja kesäisin siellä pyörii eri näytelmiä ja tämän kesän teemana on Summer of Love ja tietystihän siellä pyörii myös Romeo ja Julia jonko haluaisin kyllä nähdä ja vielä tuolla! Ehkäpä se on nyt mun seuraava tavoite päästä katsomaan se tuonne!

 
-Riitta <3

2 kommenttia:

 1. Oi tuo on ollut varmasti todella mielenkiintoinen vierailukohde! Kuvien perusteella ei uskoisi sen olevan niin uusi rakennus, mutta ihan varmasti on ollut vaikeaa lähteä rakentamaan ilman kuvia vastaavaa rakennelmaa :D Pakko kyllä lisätä tämä kohde omalle vierailtavien paikkojen listalle :)

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mielenkiintoinen ja kannattaa kyllä käydä tuolla!

   Poista