torstai 9. helmikuuta 2017

Bodiam Castle

Moikka,

Käytiin yks päivä lasten kanssa tutustumassa Bodiamin linnaan. Tuo linna on yksi National Trust:in kohteista, joita on yli 500. Jos joku haluaa tutustua noihin kohteisiin tai National Trustin toimintaan enemmän niin täältä pääset suoraan National Trustin kotisivuille (kertokaahan jos toi linkki ei toimi). National Trust on siis hyväntekeväisyysjärjestö joka auttaa huolehtimaan spesiaaleista paikoista ympäri Englantia, Walesia ja puhjois Irlantia. National Trustin kautta löytyy monia linnoja, taloja, saaria, rantoja yms. joihin monesti on kyllä pieni sisäänpääsy maksu tai suositeltava lahjoitus, joilla autetaan pitämään noita kohteita kunnossa. Jos nyt puhun ihan omiani tässä ja joku tietää enemmän tästä National Trustin toiminnasta niin korjatkaa ihmeessä!

Mutta käytiin nyt tutustumassa yhteen noista monista linnoista. Täältä pääsette katsomaan tarkempia tietoja jos haluatte. Linna on valmistunut noin vuonna 1385 ja sen on rakentanut sir Edward Dallingridge. Linna on rakennettu kodiksi ja puolustus linnaksi. Linnan sisäosia on luultavasti hajoitettu osiin Englannin sisällissodan aikana. Niitä on kuitenkin korjattu ainakin Lordi Curzon toimesta, joka vuonna 1926 jätti linnan National Trustin haltuun.

Meidän päivä meni mukavasti kun kiereltiin linnaa ja kivuttiin muutaman torniin tähyilemään maisemia. Linnakierroksen jälkeen syötiin eväsleivät ja kierreltiin vielä hetki linnan ympäristössä. Aamusta aurinko näyttäytyi erittäin lupaavasti mutta puolenpäivän aikaan alkoi piiloutumaan pilviverhon taakse. Tykkäsin kyllä itse tuosta linnasta ja varmaan lämpöisemmällä säällä tuolla saisi kulutettua vielä paljon enemmän aikaa. Luulenpa että lapsetkin tykkäsivät kierrellä linna ja kivuta kierreportaita torniin. Suosittelen tuota linnaa kyllä kaikille oli kyllä mahtavan näköinen! 

 
Ja käykäähän jättämässä kysymyksi mun edelliseen postaukseen johon pääsette täältä!
 
-Riitta <3

3 kommenttia:

 1. Tosi hieno linna!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno linna!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, itsekkin tykkään tuosta linnasta todella paljon!

   Poista