sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Joulukalenteri #11

Moikka,

Tämän päivän luukusta löytyy juttua minun opiskelustani.


Peruskoulun jälkeen lukio tuntui minusta ainoalta oikealta ratkaisulta, vaikka peruskoulun keskiarvo ei ollut mikään päätä huimaava (olisikohan ollut ~7.2 tai jotain vastaavaa). Lukio siski, koska mulla ei ollut silloin tietoa mitä haluaisin opiskella. Näin jälkeenpäin ajateltuna se ei eihkä ollutkaan se oikea ratkaisu. En ole koskaan ollut mikään erityisen hyvä koulussa ja lukion kurssit olivat osittain hankalia ja jouduin tekemään todella paljon töitä sen eteen että läpäisin kurssit ja lopulta kirjoitukset. Enkä nyt tarkoita että lukio on helppoa kenellekkään, tottakai siellä pitää tehdä töitä onnistumisten eteen. Lukio venyi neljään vuoteen ja vihdoin keväällä 2015 sain valkolakin päähäni! Mutta mitä lukion jälkeen?


Lukion loppuvaiheilla totesin että en todellakaan ole menossa yliopistoon ja korkeakoulu olisi se ainoa vaihtoehto minulle. Hain opiskelemaan, mutta en päässyt mihinkään hakemaani korkeakouluun. Sen kesän aikana tutkin erilaisten kansanopistojen opiskelu tarjontaa ja syksyllä löysin itseni opiskelemasta oikeustiedettä avoimen yliopiston kautta! Minä joka olin varma että yliopisto on viimeinen vaihtoehto? Minä joka en koskaan ole ollut kauhean hyvä koulussa? Kansanopistossa opetusta oli vuoden ja joitain jatkomahdollisuuksiakin oli, en nyt tähän rupee kaikkia kirjoittamaan. Mutta jos teitä kiinnostaa niin voin myöhemmin kertoa tarkempia yksityiskohtia tuosta vuodesta ja kuinka sitä olisi ollut mahdollisuus jatkaa.


En siis tällä hetkellä opiskelen mitään enkä ole töissä. Joulukuun loppu puolella olen lähdössä au pairiksi ja on taas hieman aikaa miettiä mitä sitä haluaisi tehdä elämällään. Aikaisemmin ajattelin että en haluaisi pitää välivuotta vaan jatkaa suoraan opiskelua, mutta tämä syksy ilman opiskelua on ollut minulle ihan hyväkin, ehkä se välivuosi ei niin pahasta olekkaan. En vieläkään tiedä mikä minusta tulee isona, mutta nyt en jaksa enään stressata asiasta, ainakaan niin paljoa. Ja mun suunnitelmat saattaa muuttua yhdessä yössä joten senkin kannalta stressaaminen on ihan turhaa.

-Riitta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti